diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

A Linea Piu Boutique mykonosi üzlete mediterrán hangulatú kanyargós utcában, hófehér házak között található, nem messze a régi kikötőtől és a tengerparti szélmalmoktól. A bolt a legnagyobb divatházak – mint a Chanel, Tom Ford, John Galliano, Blumarine, Christopher Kane – luxus termékeit forgalmazza.

üzlet

A butikot a Kois Associated Architects tervezte. Koncepciójuk szerint az épület eredeti jellegzetességeit megtartották, amelyet művészettel és modernitással ötvözve igazodtak a luxusmárkák minőségéhez.

A ház falának fehérre festett rusztikus kő textúrája alkot kontrasztot a tárolók kovácsoltvas felületével, vagy a márvány és üvegtárolók simaságával. A robusztus falak hűvösséget árasztanak, míg a hófehér szín és a hatalmas tükrök megsokszorozzák a redőnyökön beszűrődő fényt és tágassá teszik a teret.

A bolt berendezésének légies fém állványai láttatják a régi, durva falakat. A szoborszerű tároló állványok eleganciája előtérbe helyezi az haut couture különleges darabjait, tökéletes kiegészítői a ruhák és ékszerek által képviselt brandeknek.

Az üzlet üveg-fém lámpái régi korok világítótornyainak lámpásait idézik. A megmaradt boltív a mykonosi templomokat, a széles fapadló a hajók fedélzetét juttatja eszünkbe.

Az egyszerű külsejű, hófehér ház előtt falakkal határolt apró előkert található. Az itt elhelyezett igényes padok és hangulatos lámpások hívogatóvá varázsolják az üzletet.

A Linea Piu mykonosi butikja finoman idézi az Égei tenger szigetének identitását, melybe mesteri módon keveredik a tiszta design és a luxusmárkák brandje.

A fotókat Vangelis Paterakis készítette.

boltív

polcrendszer

polcrendszer

állvány

üzlet

üzlet

üzlet

üzlet

üzlet

üzlet