diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Az erdő érzete otthonunkban

Sebastian Cox brit tervező és a deVOL Kitchens együttműködéséből különleges konyha született.

Sebastian Cox Kitchen by deVOL

Sebastian Cox, a fiatal tehetséges angol bútortervező hitvallása szerint fenntartható erdőgazdálkodásból származó helyi alapanyagokból, modern, esztétikus, funkcionális termékeket tervez. Szívesen kísérletezik hagyományos technikákkal is, ezeket ötvözi a kortárs szemlélettel.

A deVOL Kitchens Anglia egyik legismertebb bútorgyártója, akik mívesen kidolgozott, minőségi kézműves bútoraikról ismertek.

Ha a tervező és a gyártó ugyanúgy gondolkodnak a szép bútorról, példaértékű termék jön létre: minőségi bútor szépen kidolgozott részletekkel, kortárs designba ágyazott tradicionális technológiával, innovatív anyaghasználattal.

A clerkenwell-i Design Hétre megjelent konyhabútorhoz az angol erdők különféle, mára elfelejtett fáit használták. A korpusz nyírfából készült, az ajtókhoz bükköt és kőrist használtak, a munkalapnál a tömör tölgy mellett döntöttek. A szekrények különleges, fonott bükkfa hátfalat kaptak, amelyek egy hagyományos technika felélesztésével készültek.

A felületkezeléshez olyan anyagot választottak, amely láthatóvá és tapinthatóvá teszi a természetes fa erezetét. A natúr színeket párosították kékes-fekete felületekkel, ezeket egészítik ki a rézből készült apró, megcsillanó részletek.

A konyha fiókos és ajtós alsó elemeihez üvegezett felsőszekrény tartozik, amelyhez szabadonálló, széles kamraszekrényt ajánlanak.

A „Sebastian Cox Kitchen by deVOL” egy elegáns megjelenésű, egyszerű vonalvezetésű, letisztult konyha, kifinomult részletekkel, mely a fa természetes szépségét viszi az igényes otthonokba.

A fonott részletek:

fonott bútor

fonott bútor
A természetes fa érzete:

természetes fa
A fiókok és ajtók apró fagombbal, vagy egyszerű, rézzel bélelt lyukkal nyithatók:

bútorfogantyú

réz kiegészítők
A részletgazdag belső is gondosan tervezett:

fiók belső

fiók belső

kamraszekrény

konyhabútor

konyhabútor

konyha

konyha