diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Csikósház

 

Az apartmanház helyszíne: sárvári Vadkert Major területén lévő majorsági épületegyüttesének egyike.
Tervezési feladat: a XIX. század végén épült és a csikósok lakhelyéül szolgáló házból – XXI. századi igényeket kielégítő apartmanház **** kialakítása.
Célcsoport: természetet és kultúrát kedvelő gyermekes családok, nagyobb baráti társaságok, aktív nyugdíjasok.

A kezdetektől együttműködtünk a Sajtos Csongor építész vezetése alatt működő, székesfehérvári T3 Építésziroda munkatársaival és így alakult ki az épület jelenlegi szerkezete, funkciósémája. A közös munka során kialakított 10 apartman mellett a földszinten meghagytuk a régi húsfüstölő helyét, ahol egy skanzen jellegű mini kiállítással az elmúlt koroknak állítunk emléket. Az apartmanház tetőterében pedig a nagy üvegfelülettel megnyitott tető alatt a Csillagvizsgálónak elnevezett – az aktív, csoportos tevékenységek színteréül szolgáló – közösségi teret hoztuk létre.

A diO Kreatív belsőépítészeti tervezői hitvallása szerint, itt is az adott terület identitását jellemzően hordozó elemek lenyomatait használtuk a projekt tervezési programjában.

A belsőépítészeti tervezésben és megvalósulásban fontos szerepet kapott az elmúlt korok és emberek tisztelete. Az alkalmazott anyagok és formák kiválasztására hatással volt a majorság területén már 1803 óta fellelhető ménes és a bejáratnál álló 200 éves tölgyfa, illetve a természet közelsége.

A 130 évvel ezelőtti, a csikósok lakhelyéül szolgáló ház így vált csapatunk, a diO Kreatív munkája által a mai kor pihenni vágyó emberének Csikósházává.

Ha a projekt többi részére is kíváncsi, nézze meg honlapunk Magtár oldalát!