diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Tradíció

„Ahol elvesznek a tradíciók, ott kilyukad az idő, és elpereg a múlt.”

Ancsel Éva

Helyi értékek

Vas megye évszázados tradíciói között megtalálható a fazekasság, a kosárfonás, de fellelhetők a díszes kézimunkák is. A régen itt élő emberek hagyományos tárgyait idézzük meg a kézműves bögrék, kézi horgolású párnák, fonott puffok alkalmazásával, melyek egyedivé teszik az apartmanokat. Ezekben a tárgyakban a mai kor emberének igényeihez igazodva, művészi módon átértelmezve folytatódik a hagyomány. Különösen így van ez Vadkert Majorban, ahol a mesterségüket magas szinten értő és művelő emberekkel dolgozhattunk együtt.

Csuprok

A Csikósház kézzel készített, minőségi kerámia bögréi és fali tányérjai Barakonyi István fazekasmester keze munkáját dicsérik, aki lassan 30 éve kutatja és alkalmazza a helyi népi forma- és motívumvilág értékeit. Használati edényeit magastűzű, ólommentes mázzal készíti, így a mai kor igénye szerint egészségre ártalmatlanok és nagy igénybevételnek is megfelelnek.

Az apartmanba hétköznapi, konyhai használatra díszítés nélküli hagyományos formavilágú bögréket kértünk a mestertől, az étkező díszéül pedig az eredeti dőri pecsétes mintával készült népművészeti tányért választottuk.

tradicio-BarakonyiKeramia

 

Annás kertjének kincsei

tradicio-AnnasKertje

Az apartman házban az egyedi, kézi horgolású párnák is a kézművességet jelenítik meg. Készítőjük az „Annás Kertje” fiatal kreatív bloggere, akivel együtt álmodtuk meg a párnák színvilágát, szobáról-szobára haladva.

A fiatal hölgy a fonalak és textilek szeretetét családi örökségként hozta magával, így kreatív ötleteit ezekből az anyagokból váltja valóra. Mérnöki precízséggel horgolta meg a különböző szobákba elképzelt párnákat, amik az igazi kézimunka íratlan szabályai szerint különböznek egymástól: minden párna színben is, mintában is más és más.

Fotók:    lovasfoto.hu;    diOKreatív