diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

A kenyérillatú szálloda

Hotel Praktik Bakery

A spanyol Praktik Hotelek a funkcionális designt részesítik előnyben így jó ár/érték arányú, minőségi szállodákat tudnak működtetni. A szállodalánc nemrég megnyílt új tagjának, a Hotel Praktik Bakery-nek a koncepciója nagyon egyszerű: a frissen sülő kenyér illata!

A Barcelonában lévő hotel a világon az egyetlen olyan szálloda, amelyben valódi pékség működik, így a vendégek reggelente a pékáruk finom illatára ébredhetnek.

A pékséget Anna Bellsolà működteti, akinek már a dédszülei is pékek voltak. Pár éve hozta létre a városban az első Baluard Pékséget, amelyben közel 40 féle kenyeret készítenek, mindet adalékanyag-mentes lisztből, természetes kovásszal. Az összetevők változnak, készítenek pékárut teljes kiőrlésű lisztből, magokkal, olajbogyóval, szárított gyümölcsökkel ízesítve. Megtalálható itt a könnyű bagettől a tartalmas rozskenyéren át a specialitásokig minden. A Baluard Pékség második műhelye a Praktik Bakery Hotel része, ahol a vendégek reggelire az itt készült finomságokból válogathatnak és a látványpékség üvegfalán át figyelhetik a pékek munkáját. A hely hamar népszerűvé vált a városban is, sokan térnek be, hogy a kávé mellett elfogyasszanak egy finom süteményt is.

A 74 szobás boutique hotel belső tereit Lazaro Rosa-Violán tervezte. A pékség és a közösségi terek fekete-fehér színei, napsárga ajtói remek hátteret adnak a ropogós kenyereknek.
A szálloda kisméretű, ám kényelmes szobáiban egyszerű fehérre festett falak, fehér csempék és hófehér textilek várják a vendégeket. A felesleges berendezési tárgyakat kerülve, mindennek megvan a jól használható helye. A fürdőszobák mintás kék csempéiben felfedezhető a mór motívumkincs. Az ágyak és a zuhanyzók kényelmesek és a szálloda folyosóit mindig belengi a friss kenyér illata.

A Hotel Praktik Bakery a város szívében helyezkedik el, egy csendes utcában, de mégis közel a látványosságokhoz. Azonban fogyókúrázóknak nem ajánljuk! 🙂

Hotel Praktik Bakery

szálloda

pékség

pékség

Baluard Pékség

hotel

hotel

szálloda szoba

szálloda szoba

szálloda szoba

szálloda szoba

szálloda szoba

pékség