diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Párizs 8. kerületében egy 1900-as években épült házban található ez a 38 m2-es kislakás, melynek teljeskörű felújítása során a mai kor életvitelének megfelelően alakították át a rossz beosztású lakás funkciósémáját. Az építkezés során korszerű megoldásokat és megfizethető anyagokat alkalmaztak.

nappali

Pierre Petit belsőépítész tervei alapján minimalizálták az elkülönülő helyiségeket és maximalizálták a mindennapi tartózkodás egybenyitható tereit. A tervező a skandináv stílust ötvözte a modern párizsi életérzéssel, így alakult ki a napfényes lakás, melyben a fehér szín és a világos fa kapott főszerepet, kiegészítve a semleges szürkével.

alaprajz
alaprajzA lakásba lépve a régi szűk előszoba helyett tágas tér fogadja az érkezőt. A konyha üvegfalán keresztül áramlik a fény a nappalival egybenyíló térbe. Innen nyílik a fürdőszoba.

előszoba
kislakás

Az igények szerint átgondolva megnagyobbították az eredeti WC helyét, ahol kényelmes, nagy mosdóval és 120 cm széles zuhannyal ellátott fürdőszoba kapott helyet. A műszaki berendezéseket elrejtik a beépített szekrények, a jól átgondolt polcokon sok apróságot lehet tárolni.

fürdőszoba

fürdőszoba

A nappalival egybenyitott konyha fehér bútorai, világos tölgy asztalfelülete meghatározza az otthon hangulatát. Az U alakú konyhában korszerű háztartási gépek találhatók. Az ablak előtti pultra áramlik a természetes fény. A fehér metrócsempéket szürke, betonhatású padlólap egészíti ki.

konyha
konyha
étkező

A nappaliban a kényelmes kanapé mellett megmaradt a régi kandalló, melyet festéssel integráltak a térbe. A tölgyparketta meleg színe, a falon elhelyezett fotók otthonos légkört teremtenek.

nappali
nappali

A kislakásban egyedül a hálószoba ágy mögötti fala kapott szürkés színt. Az ággyal szembeni ferde falat a beépített gardrób egyenesíti ki: egyik oldalon a 60 cm mély szekrényben a vállfákra akasztott ruhák, a másik oldal 40 cm mély szekrényeiben az összehajtogatott ruhák férnek el.

kislakás

gardrób

Hálószoba

A 38 nm-es kislakás az átgondolt tervezésnek és a jól kitalált részleteknek köszönhetően kényelmesen használható, korszerű otthonná alakult.

Via: Côté Maison