diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Minden nap találkozunk izgalmasabbnál-izgalmasabb témákkal, de vannak régi kedvenceink is, melyeket szeretnénk összegyűjteni a most indított „Még mindig WOW!” sorozatunkban. Ezeket már évek óta ismerjük és a koncepció időtállóságát mutatja, hogy a mai napig frissnek hatnak, kiváltják az emberekből a „wow” érzést.

görög nyaraló

Kezdjük az egyik legismertebb olasz designer, Paola Navone görögországi nyaralójával, amely az Égei-tenger középső részén, a Kikládokhoz tartozó Serifos szigetén található.

A házban a görög tradíciók ötvöződnek az olasz kortárs designnal. Görögország tradicionális színei a vakító fehérre meszelt házfalakból és az indigó színű tengerből adódnak. A jellegzetes színvilágból Paola Navone csak a fehér színt használta a belső tér kialakításához, a környező tenger kékjét a ház minden pontjából látni lehet.

A nyaraló berendezésekor saját design termékeket használt, megjelennek többek között a Gervasoni termékei, például az Irony asztalok. Ezeket egészítik ki a görög tradicionális épített bútorok, vagy a helyi bolhapiacon vásárolt régiségek, apróbb használati tárgyak. Az előszoba egyszerű asztalát fejre állított, fehérre festett cserepekre rakott deszka alkotja. A konyha épített bútoraihoz ezüstszínű InOut designszékek és ezüstösen csillogó régi alumínium konyhai eszközök társulnak. Hófehér párnák sokasága teszi kényelmessé a ház különböző helyein kialakított, épített beszélgető sarkokat. A tengerre néző hálószobában gyűrött, hófehér vászon ágyneműk szolgálják a pihenést.

Igazi különlegesség, hogy a szőnyegeket mindenhol egyszerűen a földre festették, melyeknek mintáit a tradicionális görög motívumkincs ihlette. Valódi kedvencünk ez a megoldás! 🙂

Az élet a szabadban zajlik, így zuhanyzókkal, pihenőpadokkal kialakított zeg-zugos teraszok veszik körül a házat. A tengerparton hatalmas, régi, agyagból készült olajtároló amfora emlékeztet a múltra, mellette mai pihenőszéken lehet élvezni a természet szépségét.

görög nyaraló

konyha

konyha

étkező

nappali

hálószoba

hálószoba

szőnyeg

étkező

tengerpart

nyaraló