diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

A három emeletes Kew House, amelyet Piercy and Company londoni stúdiójában terveztek, London délnyugati tájvédelmi területén található.

Corten lemezes ház
A tervező iroda feladata nem volt egyszerű. Nagyvonalú modern otthont kellett tervezniük egy öt tagú családnak, szigorú építési szabályokkal ellátott történelmi környezetben.  A végeredmény egy kortárs design épület megalkotása lett, amely tiszteletben tartja, és magán viseli a környező épületek tradicionális építészetét is.

A Kew House egy kísérleti építmény.  A mély narancssárga színű Corten lemezből készített két héjházat, – amely nem igényel a későbbiekben karbantartást – egy üzemben előregyártották. Itt készítették el CNC maróval a lemez perforációját, amely megtöri az ipari jelleget, barátságosabbá teszi a nagy rozsdás felületet, ugyanúgy, mint a régi házfallal való találkozása.

A négyszobás családi ház kialakítása az előre gyártott  héj-ház beemelése, és illesztése a 19. századi épület megmaradt stabil téglafalára. A beemelt két új épületet üvegfolyosó köti össze a felszínen, míg a – 1. szinten egy óriási pince. A pincében van műhely, tárolók és egy óriási játszótér trambulinnal és csúszdával. A földszinten található a nappali, konyha, étkező és mosókonyha. Az emeleten a hálószobák és a fürdőszoba.

A belső tér anyaghasználata kontrasztos a külsőre. Fehér falak, tölgyfából készült padló és színes kiegészítők. Nagyon racionális a ház berendezése. Minden a praktikumról szól, mindenhol beépített szekrény, amely elrejti az öt tagú család összes holmiját.

A házban rendkívül izgalmasak a belső, zegzugos terek, a Corten lemez perforációjánál átszűrődő fények, a belső udvar és a különböző anyagok találkozása mind az építészetben, mind a belsőépítészetben.

Corten lemezes ház

 

Corten lemezes ház

Corten lemezes ház

belsőépítészet

belsőépítészet

 

belsőépítészet

belsőépítészet

fürdőszoba

belső udvar

belső udvar

belső udvar

corten lemez

corten lemez

makett

alaprajz

terv

terv

A fotókat Jack Hobhouse londoni fotós készítette.