diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Otthon a Bakony-Balaton régióban a Balaton ezer arcával

 

Fiatal hölgy megrendelőnket gyermekkorától kezdve lenyűgözi a Balaton ezer arca, így természetes volt számára, hogy Balaton-felvidéki otthonában is a tó érzését szerette volna megidézni.

A Design Stratégia elkészítésekor számba vettük a környék értékeit, a lakással szembeni elvárásokat, az életmódot. Ezek összességéből alakult ki a design koncepció, mely meghatározta az anyaghasználatot, színeket, a funkciósémát és igazodott a büdzséhez is.

A modern társasházi lakás belső terei a XXI. századi funkcionalizmus elveit követik – Le Corbusier nyomában – szinte egybefolynak a helyiségek a közeli Balaton ihlette színpaletták használata során. Ahogy hullámzik, hömpölyög, játszik a tó, és változtatja színét – ezeket jelenítettük meg színben-formában a képzőművészet erejével: a kézműves padlólapokkal, a színre vakolt fürdőfalakkal, beépített praktikus magas szekrényekkel, Balatonzöld 🙂 konyhabútorral. Mindezzel harmóniában él a tradíció: a nagymamától örökölt régiségek formájában. Kiegészítő színként a textilekben megjelenik a levendulamezők lilája, a hálószobában a föld, az iszap színe, és mindent befogad a natúr fehéres kőris parketta a közeli Bakonyból…

Egy csepp a magyar tengerből és természetből… szeretni való…