diO Kreatív - design orientált stratégiai tervezés

Magtár

 

Helyszín: Vadkert Major területén lévő XIX. század végén épült majorsági épületegyüttes eredetileg magtárként funkcionáló épülete
Feladat: az elmúlt évtizedekben turistaházként működő épület korszerűsítése **** szálláshellyé
Célcsoport: fiatalos, aktív pihenésre vágyó emberek, családok

A T3 Építésziroda mérnökei Sajtos Csongor irányítása alatt végezték a ház építészeti újragondolását. A tetőtér beépítésével három szinten összesen tizenöt fürdőszobás szoba kialakítására nyílt lehetőség, minden emeleten kis társalgó résszel és egy kényelmes, akadálymentesített szobával a ház földszintjén.

A Magtár belsőépítészetének szín- és anyaghasználatát a környező természet, a helyi tradíciók és a fellelhető történelem lenyomatai határozzák meg. A színvilágot a honos természettől kölcsönöztük: a majorsági búza színét a földszinten a védett mezei virágok, az emeleten a történelmi gyümölcskertek gyümölcsei, a tetőtérben a madárritkaságok intenzív színei egészítik ki.

A házban nagy szerepet kap a grafika. Egyedi tapéták formájában ismerkedhet meg a vendég a szobák színeit adó környező természet értékeivel, melyeket a folyosókon és társalgókban a falakra elhelyezett identitást hordozó szópárok egészítenek ki. A fiatalos célcsoport számára tervezett szobákba praktikus, egyszerű polcrendszert terveztünk, mai anyaghasználattal, jó ár/érték arányban. Ezt egészítik ki a régi fejőszék alapján készült ülőkék, a kézműves fonott kisbútorok és párnák, megidézve a századforduló népi hagyományát.

Ha a projekt többi részére is kíváncsi, nézze meg honlapunk Csikósház oldalát!